Johan Falk - Leo Gaut (2009)

Titel: Johan Falk – Leo Gaut

Genre: Thriller/Drama

 

Ett våldsamt krogkrig håller på att blossa upp i Göteborg, och när en av Göteborgs största restaurangägare blir utsatt för ett brutalt mordförsök så tycker Göteborgs polisen att det får vara nog och sätter Johan Falk och GSI (Gruppen för särskilda insattser) på fallet. Efter lite efterforskning får Johan reda på att en av de krogar som utsatts för hot och utpressning ägs av en vis Leo Gaut, en av landets mest fruktade gangsters som Johan Falk satte dit för 10 år sedan (i filmen “Noll tollerans” från 1999). Han bestämmer sig för att ta kontakt med den nu mera laglydige Leo för att försöka få reda på mer information om mordet och vilken kriminel liga som ligger bakom alla hot och utpressningar mot Göteborgs krogar och restauranger. Det hela leder till en rad hårda och hänsynslösa uppgörelser där både Johan och Leos familjer ställs inför en rad otrevliga och svåra beslut.

 

Johan Falk filmerna har egentligen inte så mycket nytt att erbjuda och de är ganska lika både Beck och Wallander filmerna i konceptet, någon blir mördad ibörjan av filmen och en sliten och lite halvt deprimerad polis som har svårt att följa ledningens order ska lösa fallet mot alla odds.

Men till skillnad från de två förstnämnda filmserierna så har regissören Richard Holm haft en större budget att jobba med och filmerna känns inte som några hastverk vilket många av de senaste massproducerade Beck och Wallander filmerna har gjort. Både filmens foto och skådespel håller en  hög klass och filmen innehåller en hel del förvånansvärt bra action scener för att vara en svenskproducerad film.

 

Johan Falk – Leo Gaut är långt ifrån att vara något mästerverk men den fungerar väldigt bra som lättsam underhållning för stunden och gillar man den här typen av filmer så blir man nog inte besviken.

 

Betyg: 6,5/10







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0