My bloody Valentine 3D (2009)

Titel: My bloody valentine
Genre: Rysare/slasher

- Som bilden nedan visar hade redaktionen på RullaBandet införskaffat 3D brillor. Detta följdes av en film i 3D.

En gruvarbetare orsakar 5 människors död av misstag och en man överlever, Harry Warden.
Han hamnar nu i permanent koma men ett år senare så vaknar han upp på Valentines day och beger sig till gruvan där olyckan ägde rum för att hämnas. Gruvan är inte längre aktiv och används av ungdomar som fest och mötesplats. De ungdomarna som är där blir istället offer för den psykotiskt sjuka Harry Warden med hans gruvhacka.
Han har ihjäl 22 ungdomar innan stadens sheriff skjuter ihjäl han och stadens medborgare gör allt för att glömma bort det hemska som hände.

Tio år har nu gått och man har förträngt vad som hände. Men nu på Valentines day tio år senare verkar det som Harry Warden har återuppstått. Allt eftersom ljudet av huggande kommer närmare så inser lokalbefolkningen med skräck att Harry Warden har kommit tillbaka för att ta dem! Men hur är detta möjligt? Det får stadens nya sheriff att undra vad som egentligen hände för tio år sedan..

Vad tycker RullaBandet?
- Filmen är egentligen lik de flesta Amerikanska tonårs/splatter filmer. My bloody Valentine skiljer sig dock emot de flesta då filmen tar många oväntade vändningar och är inte så förutsägbar utan det är först på slutet man kan fastställa hur det egentligen ligger till. Skådespeleriet ligger på en helt ok nivå men är samtidigt inget som stör filmen (kan vara för att det är en simpel splatterfilm).

Det intressanta med filmen är att den är filmad i 3D teknik, vilket ger filmen ett annat djup.
Som tittare får man både yxor, blod och splatter kastat emot sig vilket ger en annan sorts inlevelse. Speciellt när Harry Warden är ute och härjar med sin hacka och den svingas ut genom skärmen. Filmen är i det stora hela ganska tråkig och om man sett många filmer i den här genren så erbjuder filmen inte mycket nytt. Det som gör det hela en aning tillfredställande att se är att filmen är i 3D och bör därefter bli sedd i det med. Så i det stora hela en ganska tråkig film men samtidigt så är det en ganska annorlunda upplevelse ifall du vill se något speciellt på Halloween med ett par kompisar.

Betyg: 5/10 (utan 3D), 6/10 (med 3D)



3D brills inköpt!


Paranormal Activity (2009)

Titel: Paranormal Activity
Genre: Skräck, triller, rysare


Katie och Micah är ett ungt förälskat par som nyligen flyttat in i ett nytt hus.
Ganska snart märker dem att allt inte står rätt till i huset, då de ständigt blir väckta av okända ljud som inte riktigt går att förklara vart dem kommer ifrån.
Framför allt Micah blir besatt av att få veta källan till dessa oljud som stör deras nattliga sömn.
Med en Kamera och ljudanläggning uppsatt i sovrummet har Micah bestämt sig för att "fånga" det som stör dem på film. Samtidigt får vi veta allt mer om Katie och vad det är som tros kan hemsöka dem. Är det bara inbildning eller är det på riktigt i form av paranormala aktivitet?
Filmen är inspelad av huvudpersonerna själva med handhållna kameror och är gjord som att den ska se ut som en hemmavideo/dokumentär. Under en hel månad får man följa parets kamp mot det okända, en kamp som både utspelar sig på nätterna men samtidigt mentalt då det tär på deras relation.

Att filmen är inspelad som en dokumentär i stil med Blair witch project ger filmen en väldigt realistisk känsla.
När man väl ser filmen är det lätt att glömma bort att det är en vanlig film man ser då det stundtals är väldigt verklighetstroget. Katie Featherston och Micah Sloat som faktiskt spelar en fiktiv version av sig själva gör en fantastisk skådespelar insats. Dialogerna inte bara i själva spänningsmomentet utan även dess vardagliga atmosfär är extremt verklighetstroget, likaså är reaktionerna till det som händer runt om.
Många skräckfilmer brukar just misslyckas med denna delen då karaktärarna och dialogerna inte känns trovärdiga. I denna film överträffas alla förväntningar och man kan faktiskt identfiera sig med karaktärerna.

Filmen kostade bara 70.000 kr att göra men trots det slår den nog det mesta som gjorts i skräck genrens anda!
Oren Peli som är regissör samt manusförfattare producerade den här filmen redan 2007 men många filmbolag ansåg att den inte skulle bli uppskattad av den större delen av biobesökarna och den blev avvisad.
Nu har iallafall ett filmbolag bestämt sig för att släppa den till Halloween och den gör redan succé världen över. En film som förövrigt är inspelad i regissörens egna hem.

Betyg: RullaBandet ger denna film en klar 10/10. Detta tror vi i framtiden kommer bli en riktig klassiker där en filt är ett måste när bandet rullar..


Wallander - Prästen (2009)

Kunde inte sova, kl är fan 06:16 och tiden fuckades upp totalt igår, sov till strax över 9 igår kväll. Och som någon nämnde är nog inte min bäddsoffa allt för skön endå! (måste laga min säng eller köpa ny).
Som alltid när jag har problem att sova fick det bli film. Tänkte vara lite svensk och se en Wallander film.
Han har gjort många avsnitt i serien nu år 2009 den där Stephan Apelgren. Har redan sett ett par av filmerna såsom Kuriren, Cellisten, Tjuven och de är alla helt klart sevärda fastän det är svenskt skit.

Wallander - Prästen



- Drama, kriminalare
, triller, 2009

Handling: Som i alla Wallander filmer, ja alla kriminalare i stort sett öppnas filmen av mordet. I detta fall mördas en församlingspräst utanför Ystad efter att ha älskat med sin älskarinna på ett motell. Wallander och hans team är strax där med den något roliga kriminateknikern Nyberg som jag inte riktigt fattat vad han gör där, han verkar mest gissa sig fram saker. Man finner inget mordvapen och först efter att polisen får veta att prästen haft ett utomäktenskaplig kärleksaffär blir motivet svartsjuka. Samtidigt som i alla Wallander filmer får vi följa med Kurt´s ensamma vardag efter jobbet. Och som vanligt är svartsjuka något som speglar hans vardag i detta avnitt då det går paralellt med filmens handling. Chefen tar sig inte tid att prata med han om jobbet för att istället hjälpa en ung polis med hans tenta i juridik, hunden springer iväg till en granne osv.

Det hela tar fart när de har prästens älskarinnas make som huvudmisstänkt. På sidan av sköter han, prästen och den misstänktes advokat en halv skum firma där dem köper gammal sjukhusutrustning/medicin och säljer vidare till u-länderna. Frågor om rätt och fel flödar igenom poliskontorets huvuden då den misstänkte faktiskt gör något olagligt men samtidigt räddar liv i u-länderna utan en större förtjänst.
Men vem är mördaren egentligen? Är det verkligen svartsjuka eller kan det vara något så simpelt som girighet?

En avkopplande film. Rekomenderar er att även ta en titt på hans de övriga 6 filmerna från i år.
Visst är det svenskt och simpelt men det kan även vara avkopplande ibland!

Betyg: 7/10

Free Jimmy (2007)

När man hör orden “animerad film” och Norsk” i samma mening så är det nog många som tror att “Free Jimmy” är en trevlig liten film för familjen, men filmen är allt annat än just det. Free Jimmy är en film som är våldsam, fylld med svart humor och grova skämt.

 

Handlingen som följer är: Tre småkriminella narkomaner blir anställda på en förbi resande cirkus av en kompis. På cirkusen finns Jimmy, en elefant som har blivit nedknarkad för att klara av det hårda livet som cirkusens stora stjärna. På premiär kvällen så råkar de ge Jimmy fel knark vilket leder till att Jimmy blir helt galen och rymmer och en vild jakt på elefanten börjar då det visar sig att Jimmy har stora mängder heroin insytt i en av hans skinkor. Samtidigt så ger sig ett gäng djurrättsaktivister ut på uppdrag för att rädda jimmy och släppa honnom fri.

 

Filmen håller ett väldigt högt tempo och är oftast väldigt rolig och väldigt underhållande rakt igenom. Det som drar ner betyget lite är att filmen är ganska så dåligt animerad om man vant sig att se Disney Pixars väldigt vackert animerade filmer såsom Wall:E eller Dreamworks senaste film Monster vs Aliens. Det hela blir ganska så tråkigt och dyster att se på efter ett tag och det borde ha varit bättre då det här är den dyraste Norska filmen genom tiderna med en budget på över 100 milioner kronor.

 

Utöver det så är det en väldigt rolig och underhållande film som man skrattar högt till många gånger. Betyg: 7/10



Kort & Gott




Som rubriken lyder "kort & gott" kommer jag nu skriva ner några rullar med någon kommentar och betyg. Bara för att du ska ha mer vetskap om filmval!

Away we go: Drama från 2009. Riktigt bra film om två djupt förälskade, själsfränder lever i medelålderskrisen.
Hur gör andra familjer? Vad har dem för vänner? Vad gör man? Ska man gifta sig? Barn? Vart ska man bo?
Många frågor ställs och resor tvärs över hela Usa men man konstaterar att "vi har det bra som vi har det" samt "borta bra med hemma bäst". En film med skrämmande bra foto och film. Betyg: 9

The shortcut:
"Skräck" 2009. Värdelös film. Den handlar i princip om att det finns en genväg från skolan genom skog där en gubbe bor. För ett år sen dog en i skogen, sen dess har ingen vågat gå igenom. hundratals hundar har dött där och samhället (polisen) verkar inte bry sig mer än att sätta upp några skyltar om att det är tillträde förbjudet fastän de vet att det bor en arg gubbe där. För övrigt är det värdelöst skådespeleri och inte ett enda moment förutom de första fem minutrarna som kan hamna i genren skräck/rysare. Betyget går upp lite för att det fanns en söt tjej med i filmen. Betyg: 2


Orphan: Rysare 2009. Ruggigt bra rysare. Spännande rakt igenom. Handlar om en familj med två barn vars tredje barn dog vid födseln. De vill fortfarande ha ett barn till men adopterar. Allt verkar vara perfekt då det funnit en rysk flicka som inte kan tyckas göra någon ont. Men vem är hon egentligen? Allt eftersom får man svar på frågorna man nästan vill slita ur tvn! Ska inte berätta mer (blir så energisk) Betyg: 9

Blood & bone: Action/drama 2009. För er som gillar streetfight och är trötta på kassa fight scener så har ni här en bra film! Den handlar om Isiaha Bone som precis kommit ur fängelset. I fängelset har han lovat en nyfunnen vän att ta hand och hjälpa den nu mördades fru och barn. När han beger sig ut på gatorna igen kastar han sig självmant in i streetfight kretsarna men inte för pengarna, inte för tjejerna, utan med ett mål, att få hans döda väns fru fri från stadens streetfight orginisatör som håller tyglarna hårt om frun med droger.
Den är lite osannolik ibland om man ska tycka något illa men det skiter jag i. Det är grym film om du vill se någon slå "bad guys" på gatorna! Betyg: 7

Red cliff:
Action, äventyr, drama, historia, krig från 2008. Kinas mest dyraste film att producera. Här får vi följa de tre kungadömen i forna kina varav en är mer maktsugen än de andra. Han slukar China allt eftersom, om ingen lyckas göra något snart. De två andra kungadömena lever i frid och harmoni men inser snart att det inte går att ransonera. Det blir krig där de små rikena slår ihop sig mot det enormt stora! Vid sidan av får vi lära känna de olika kungarna och deras resonemang och traditioner hos folket. En mycket fin och välgjord film med extremt snygga fightscener och foto! Betyg: 9


9 (2009)

Har sett filmen 9 av den relativt nya filmskaparen Shane Acker som bland annat gjort en animation av Sagan om ringen 2003.

Genre: Animation, äventyr, drama. fantasy, Sci-Fi.

9 handlar om en trasdocka/robots födelse i mänsklighetens framtid. Sönderfallna byggnader, döda människor och spår av människans utrotning i form av tidningsartiklar formar omgivningen i filmen.
Man får följa trasdockan 9´s väg att finna något hopp om liv och när han gör det är det andra trasdockor.
De flesta förstörda och slitna men här börjar vägen att tillsammans ta reda på deras historia och samtidigt slå tillbaka mot robotarna som tagit över världen.



9 är en film som jag nog inte kan tänka mig att ett barn bör se överhuvudtaget. Visst har den några roliga scener men de är inte många. Filmen är rakt igenom rätt så mörk och dyster med plotten "mänsklighetens utdöende" i baktanke. De finurliga trasdock/robotarna gör förvisso filmen intressant och är ett kult förslag till vad som kan hända. Efter filmen började man tänka ifall människan en dag kankse överträffar sig själv i teknikens värld och skapar något som faktiskt tänker själv och vänder sig emot oss.

Betyg: 8/10 Se den i alla fall! Endel kan nog se den otroligt "osannolik" "Hur kan dockorna tänka, varför gjorde människan en sådan liten robot som efterföljare av mänskligheten" Men försök och se bort från det och gå på budskapet så blir det nog bra!

En lång historia kort



Eftersom jag inte berättat om några filmer på ett tag tänkte jag göra en kort återberättelse om de jag sett.
De Namnlösa och Dödens våning är två filmer i likelse med R:E:C, en mycket bra skräckfilm.
Eftersom de skulle vara i likelse med den filmen var vi väldigt förhöppningsfulla. Båda är för övrigt spanska.

De Namnlösa: En film man kankse inte ska sätta i genren skräck/horror utan med thriller. Den handlar om en mamma som fick sitt barn mördat på det mest sjuka sett, man kunde inte identifiera flickan förutom att ena benet var längre än det andra, precis som deras flicka. Man avsluta fallet och konstatera att det var deras flicka trots allt. Fem år går och mamman är nu ensamstående (hon kunde inte leva ihop med mannen efter vad som hänt).
Hon är nu utarbetad och samtidigt som hon unnar sig två veckor ledigt börjar konstiga samtal och ledtrådar till hennes lilla flicka äga rum. Man får följa mammans hopp i att dottern är vid livet och vägen till sanningen om vad som faktiskt hände. Det är spännande men samtidigt ganska tröttssam berättelse som nog är lite väl för invecklad och väldigt tunnt slut, som visserligen får dig att tänka lite Betyg: 5/10

Dödens våning: Denna film var den som skulle efterlikna R:E:C mest när det gäller foto och stämning.
Handlar om två kära medelålders vuxna som letar efter lägenhet. Trots misslyckande innan beger dom sig tolv mil utanför staden från att ha svarat på en annons de fått i brevlådan. Huset är skrämmande likt huset R:E:C är inspelad i och vi började tro att så faktiskt var fallet med. Hursom helst, En kvinna som utser sig för att vara mäklaren visar dom runt i lägenheten som är högst upp i denna stora spökliknande byggnad. Fastän dem inte är intresserade får de se en bild på sig själva och mannens skor som varit borta under en lång tid är i lägenheten.
Samtidigt får sig mannen tre snabba slag med en brödroster och sen börjar allt ta fart. "Nej, jag är inte galen, det var jag när jag var dum och använde dockor för att fylla ut lägenheterna, nu använder jag människor". Mer behövs inte säga om handlingen.
Dock så tycker jag inte filmen var speciellt bra. Jag blev nog mer förbannad över att en cool story som det blev misshandlad av kasst skådespeleri, dåliga reaktioner då de slåss för sin överlevnad inte är på tapeten för huvudrollerna. Och sämst av allt är väl att mördaren i fråga är en äldre kvinna, smal och skrynkig. Visserligen på ett psykotiskt sätt men helt osannolikt för oss som ser filmen. Ifall de satt en stor fet maskulös kvinna med en yxa som brödkniv och sinne som Jack Nicholson ur "The Shining" hade betyget gått upp radikalt.
Betyg: 6/10

Coraline (2009)

Idag blev det animerat. Kom över en film av Henry Selick från 2009.

Blev helt chockad över hur välgjord och snyggt den var uppbyggd och såklart med en liten twist som fick en att hoppa till. Det handlar om en flicka, Coraline och hennes dystra vardag med sin mamma och pappa.
Det har flyttat in i ett stort rosa hus med udda grannar. Hennes mor och far har aldrig tid för henne, det finns inget att göra, och den enda kompisen önskar hon inte prata. I denna dystra värld utan färgnyans upptäcker den upproriska flickan en liten dörr som är förseglad av tegelstenar. Konstigt men samtidigt väldigt intressant för flickan.
Samtidigt kommer grannpojken med en docka som ser exakt ut som henne och efter att denna underliga docka hamnat i Coralines ägor börjar udda saker hända. Den tidigare förseglade lilla dörren blir en tillflyktsort där allt som flickan egentligen vill verkställs. Men denna värld av god mat, mor och far som visar kärlek och förståelse är nästan för bra för att vara sann? Coraline ifrågasätter ifall det faktiskt kan finnas en "andra" mamma och pappa och varför har dom knappar som ögon? Har dockan något med det här att göra?

En väldigt spännande skildring på ett nästan skräckromantiskt vis skildras denna unga flickas vardag och lek med eskapism. Henry Selick lyckas göra en komisk men samtidigt lite läskig film och det är ju där kritiken kommer in.
I mitt tycke anser jag att han den kunde blivit bättre ifall han hade valt att hålla sig till antingen barn under 12 eller vuxna. Det finns scener där barn skulle somna, samtidigt som scener som skulle kunna bygga upp de äldres upplevelse ännu mer.

Detta är inte så ofta man märker av men var tvungen att notera i alla fall!
Betyg blir 9/10
Sammanfattning: Sevärd!




The Gold and The Beautiful (OBS)

Tänkte starta lite smått, fastän min kolega inte är närvarande för tillfället som planerat vid första inlägget i bloggen!
Något som känns lite jobbigt eftersom vi gärna vill bolla våra idéer innan.

- Det går inte att missa Svenska Hollywoodfruar på kanal 3 om vardagarna, fastän man inte vill se skiten blir det att man av nyfikenhet ser vad dom har för sig. För det är ju så synd om dom, allt är jobbigt, inga hotell är fina nog, de är störst bäst och vackrast och såklart är dom framgångsrika själva? Fastän det är deras män (som dem älskar) som står för den finansiella delen.

Idag var i alla fall en sådan dag när jag faktiskt nästan såg ett helt avsnitt av sådan paralyserande värdelös tv.
En av botoxfyllda silikon mammor har gjort en film som heter "The Gold and the Beautiful" där hon är huvudroll och regissör! Ja, lite som Clint Eastwood faktiskt. Blev såklart väldigt nyfiken när de även nämnde att någon faktiskt trodde på detta och den ska komma ut på DVD i slutet av året nu.

Blev lite smått förvånad när jag fick se att den fanns på imdb´s register över huvud taget.  Handlingen lyder "A spoiled Beverly Hills socialite finds new meaning to life...through a treasure hunt."Visst låter det rafflande?
Finns även en trailer för er som gärna skrattar åt dumma blondiner som tror dom kan annat än puta med brösten och ligga vid poolen.


Jag vill verkligen inte att NÅGON hyr den här filmen, det menas med att du sponsrar hennes ego och mer av detta tar plats i din hyrbutik.

RSS 2.0