Paranormal Activity (2009)

Titel: Paranormal Activity
Genre: Skräck, triller, rysare


Katie och Micah är ett ungt förälskat par som nyligen flyttat in i ett nytt hus.
Ganska snart märker dem att allt inte står rätt till i huset, då de ständigt blir väckta av okända ljud som inte riktigt går att förklara vart dem kommer ifrån.
Framför allt Micah blir besatt av att få veta källan till dessa oljud som stör deras nattliga sömn.
Med en Kamera och ljudanläggning uppsatt i sovrummet har Micah bestämt sig för att "fånga" det som stör dem på film. Samtidigt får vi veta allt mer om Katie och vad det är som tros kan hemsöka dem. Är det bara inbildning eller är det på riktigt i form av paranormala aktivitet?
Filmen är inspelad av huvudpersonerna själva med handhållna kameror och är gjord som att den ska se ut som en hemmavideo/dokumentär. Under en hel månad får man följa parets kamp mot det okända, en kamp som både utspelar sig på nätterna men samtidigt mentalt då det tär på deras relation.

Att filmen är inspelad som en dokumentär i stil med Blair witch project ger filmen en väldigt realistisk känsla.
När man väl ser filmen är det lätt att glömma bort att det är en vanlig film man ser då det stundtals är väldigt verklighetstroget. Katie Featherston och Micah Sloat som faktiskt spelar en fiktiv version av sig själva gör en fantastisk skådespelar insats. Dialogerna inte bara i själva spänningsmomentet utan även dess vardagliga atmosfär är extremt verklighetstroget, likaså är reaktionerna till det som händer runt om.
Många skräckfilmer brukar just misslyckas med denna delen då karaktärarna och dialogerna inte känns trovärdiga. I denna film överträffas alla förväntningar och man kan faktiskt identfiera sig med karaktärerna.

Filmen kostade bara 70.000 kr att göra men trots det slår den nog det mesta som gjorts i skräck genrens anda!
Oren Peli som är regissör samt manusförfattare producerade den här filmen redan 2007 men många filmbolag ansåg att den inte skulle bli uppskattad av den större delen av biobesökarna och den blev avvisad.
Nu har iallafall ett filmbolag bestämt sig för att släppa den till Halloween och den gör redan succé världen över. En film som förövrigt är inspelad i regissörens egna hem.

Betyg: RullaBandet ger denna film en klar 10/10. Detta tror vi i framtiden kommer bli en riktig klassiker där en filt är ett måste när bandet rullar..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0