9 (2009)

Har sett filmen 9 av den relativt nya filmskaparen Shane Acker som bland annat gjort en animation av Sagan om ringen 2003.

Genre: Animation, äventyr, drama. fantasy, Sci-Fi.

9 handlar om en trasdocka/robots födelse i mänsklighetens framtid. Sönderfallna byggnader, döda människor och spår av människans utrotning i form av tidningsartiklar formar omgivningen i filmen.
Man får följa trasdockan 9´s väg att finna något hopp om liv och när han gör det är det andra trasdockor.
De flesta förstörda och slitna men här börjar vägen att tillsammans ta reda på deras historia och samtidigt slå tillbaka mot robotarna som tagit över världen.



9 är en film som jag nog inte kan tänka mig att ett barn bör se överhuvudtaget. Visst har den några roliga scener men de är inte många. Filmen är rakt igenom rätt så mörk och dyster med plotten "mänsklighetens utdöende" i baktanke. De finurliga trasdock/robotarna gör förvisso filmen intressant och är ett kult förslag till vad som kan hända. Efter filmen började man tänka ifall människan en dag kankse överträffar sig själv i teknikens värld och skapar något som faktiskt tänker själv och vänder sig emot oss.

Betyg: 8/10 Se den i alla fall! Endel kan nog se den otroligt "osannolik" "Hur kan dockorna tänka, varför gjorde människan en sådan liten robot som efterföljare av mänskligheten" Men försök och se bort från det och gå på budskapet så blir det nog bra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0