My bloody Valentine 3D (2009)

Titel: My bloody valentine
Genre: Rysare/slasher

- Som bilden nedan visar hade redaktionen på RullaBandet införskaffat 3D brillor. Detta följdes av en film i 3D.

En gruvarbetare orsakar 5 människors död av misstag och en man överlever, Harry Warden.
Han hamnar nu i permanent koma men ett år senare så vaknar han upp på Valentines day och beger sig till gruvan där olyckan ägde rum för att hämnas. Gruvan är inte längre aktiv och används av ungdomar som fest och mötesplats. De ungdomarna som är där blir istället offer för den psykotiskt sjuka Harry Warden med hans gruvhacka.
Han har ihjäl 22 ungdomar innan stadens sheriff skjuter ihjäl han och stadens medborgare gör allt för att glömma bort det hemska som hände.

Tio år har nu gått och man har förträngt vad som hände. Men nu på Valentines day tio år senare verkar det som Harry Warden har återuppstått. Allt eftersom ljudet av huggande kommer närmare så inser lokalbefolkningen med skräck att Harry Warden har kommit tillbaka för att ta dem! Men hur är detta möjligt? Det får stadens nya sheriff att undra vad som egentligen hände för tio år sedan..

Vad tycker RullaBandet?
- Filmen är egentligen lik de flesta Amerikanska tonårs/splatter filmer. My bloody Valentine skiljer sig dock emot de flesta då filmen tar många oväntade vändningar och är inte så förutsägbar utan det är först på slutet man kan fastställa hur det egentligen ligger till. Skådespeleriet ligger på en helt ok nivå men är samtidigt inget som stör filmen (kan vara för att det är en simpel splatterfilm).

Det intressanta med filmen är att den är filmad i 3D teknik, vilket ger filmen ett annat djup.
Som tittare får man både yxor, blod och splatter kastat emot sig vilket ger en annan sorts inlevelse. Speciellt när Harry Warden är ute och härjar med sin hacka och den svingas ut genom skärmen. Filmen är i det stora hela ganska tråkig och om man sett många filmer i den här genren så erbjuder filmen inte mycket nytt. Det som gör det hela en aning tillfredställande att se är att filmen är i 3D och bör därefter bli sedd i det med. Så i det stora hela en ganska tråkig film men samtidigt så är det en ganska annorlunda upplevelse ifall du vill se något speciellt på Halloween med ett par kompisar.

Betyg: 5/10 (utan 3D), 6/10 (med 3D)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0