My sister´s keeper (2009)

Genre: Drama, familj relationer

Filmen öppnar upp med Anna Fitzgerald som pratar om hur hon blev till. För just Anna är ett barn som blev till genom läkares ingrepp med enda ändamålet att få en perfekta kromosomer som passar med den nydiagnoserade dottern Kate med cancer. Familjen anpassar sig med situationen fastän de inte vet om Kate kommer överleva.
Samtidigt växer en fullt frisk och livsglad enginerad dotter upp (Anna) som börjar ifrågasätta rätt och fel.
Allt blir kaotiskt när familjen får veta att Anna måste ge ifrån en kroppsdel som kommer påverka hennes framtida liv till hennes syster Kate vars överlevnad ligger på en skör lina. Vi får följa alla familjemedlemmars egna tankar över situationen och allt vävs snyggt in i vartannat till ett slut. Vad är rätt och fel? Hur tänker en mamma i den situationen och vad tänker den drabbade Kate samt Anna?

- Alla kan relatera till filmens budskap och inte allra minst de som faktiskt blivit drabbade av en familjs förlust av någon, inte bara i cancer. Denna film som är gjord av Nick Casavettes som förövrigt filmatiserat The Notebook fångar verkligen tyngden i frågorna vi människor ställer oss själva i likartade situationer. Jag jag kan säga att det är en film alla bör se i alla fall en gång då t.om. jag började lipa. Anna (Abigail Breslin) gör en stor skådespelar insats trots sin ålder på 13 år. Hon är förövrigt medverkande i filmen Zombieland som är ute på bio idag. Cameron Diaz som spelar mamma Sara samt Sofia Vassilieva (Kate) utger en nästintill skrämmande verklighetstrogna reaktioner. Jäkligt kul att se Alec Baldwin på rutan igen fastän det var en liten roll.

Så vad blir betyget då?
- Snyggt foto, musik, bild, budskap, skådespelarinsats, fick mig att lipa?!
Jag sätter en 10a, för att verkligen sätta stor vikt i att ni ska se den!

Här är en trailer:


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0